គ្រឿងផ្សំ
- ពោះជ្រូក ៧ខាំ
- ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម និងគល់ស្លឹកគ្រៃ ៤០ក្រាម (ហាន់ល្អិតៗ)
- ប្រេងឆា
- ប៊ីចេង
- ស្ករ ១ស្លាបព្រាបាយ
- ម្សៅផ្សំរសជាតិ កន្លះស្លាបព្រាបាយ
- ទឹកត្រី ២ស្លាបព្រាបាយ
- ទឹកម្ទេស ២ស្លាបព្រាបាយ
- ទឹកម្ទេសខ្មៅ ២ស្លាបព្រាបាយ
- ម្រេចទុំ ១០ក្រាម (មូល)
- ទឹក ៥០មីលីលីត្រ
- ម្ទេសផ្អែម ៥០ក្រាម (ហាន់ធំៗ)
របៀបធ្វើ
- ដាំទឹកអោយពុះ ដាក់ពោះជ្រូកស្ងោ ប្រហែល៥នាទី រួចស្រង់ចេញ ហាន់វែងៗល្មម។
- ដាំខ្ទះដាក់ប្រេងឆាអោយក្តៅ សឹមដាក់ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម និងគល់ស្លឹកគ្រៃចូលឆាអោយប្រែពណ៌បន្ទិច សឹមដាក់ ប៊ីចេង ស្ករ ម្សៅផ្សំរសជាតិ ទឹកត្រី ទឹកម្ទេស ទឹកម្ទេសខ្មៅ និងម្រេចចូលឆាច្របល់គ្នាអោយសព្វល្អ។
- បន្ទាប់មកដាក់ពោះជ្រូកឆាអោយសព្វល្អ សឹមដាក់ទឹកចូលកូអោយសព្វ ទុកអោយពុះសឹមដាក់ម្ទេសចូលកូអោយសព្វ រួចទុកអោយពុះប្រហែល៣០នាទីទៀតជាការស្រេច៕
Tags:
ប្រភេទសម្លឆា