@ គ្រឿងផ្សំ
- ឆៃប៉ូវប្រៃ ៧ចំនិត តូចៗ
- បង្កាគ្រៀម ១ខាំកន្លះ
- ស្ករត្នោត ១ខាំ
- អំបិល ៣ស្លាបព្រាបាយ
- ទឹកត្រី ៥ស្លាបព្រាបាយ
- ម្សៅស៊ុប ៥ស្លាបព្រាបាយ
- ប្រហិតសាច់គោ ១គីឡូក្រាម
- ឆ្អឹងមាន់ ៣
- ឆ្អឹងជ្រូក ២គីឡូ
- ខ្ទឹមបារាំង ២ដុំ
- ខ្ទឹមស ២ដុំ
- យីហឺគ្រៀម ៤ចំនិត
- ការ៉ុត ២ដុំ (កាត់ជាដុំវែងៗ)
- បង្គារស្រស់ ១គីឡូក្រាម
- សាច់ជ្រូក ៣គីឡូ (សាច់ស្មា ថ្លើម ប៉េះដូង)
@ របៀបធ្វើ
- ដាំទឹកអោយពុះ ដាក់ឆ្អឹង ស្រុះប្រហែល ៥នាទី រួចស្រង់ចេញលាងទឹកអោយស្អាត។
- ដាក់ទឹកក្នុងឆ្នាំងប្រហែល ៨លីត្រ រួចដាំអោយពុះ សឹមដាក់ឆ្អឹងចូល។
- អាំងខ្ទឹមបារាំង ខ្ទឹមស យីហឺអោយទន់ប្រហែល៧នាទី រូចដាក់ចូលក្នុងឆ្នាំងស៊ុប (ដាក់ទាំងមូល) ដាក់ស្ករ អំបិល ទឹកត្រី បង្គាគ្រៀម ឆៃប៉ូវ និងម្សៅស៊ុបចូលកូអោយសព្វ រំងាស់ ៧០នាទី។
- ចិញ្រ្ចាំបង្គា ៥ខាំ និងសាច់ជ្រូក៥ខាំអោយម៉ត់ (កុំអោយម៉ត់ពេក)។ រួចដាំទឹកអោយពុះ ដាក់ស្ករបន្តិច អំបិលបន្តិ ស្រុះប្រហែល ១ទៅ២នាទី រួចចាក់ទឹកចោល ទុកតែសាច់។
- នៅពេលទឹកស៊ុបរំងាស់បានប្រហែល ៤០នាទី យើងដួសពពុះចោលអោយអស់ ហើយមិនចាំបាច់គ្រប់គំរបឆ្នាំងទេ រួចដាក់ការ៉ុត និងសាច់ជ្រូកចូល។
- ១០នាទីក្រោយ ស្រង់ឆ្អឹងមាន់ចោល និងស្រង់សាច់ទុកអោយត្រជាក់។ ដាក់ប្រហិតចូល ប្រហែលជា ១០នាទី យើងអាចញុំាំបានហើយ។
- ហាន់ជី ស្លឹកខ្ទឹម ក្រូច តូចៗ ហាន់សាច់ជាបន្ទះស្តើងៗ។ ដាំទឹកអោយពុះ ដាក់មីស្រុះ (សុំរាប់ញុំាំម្តង) ប្រហែល ៣០វិនាទី រួចស្រង់ដាក់ចានសម្រាប់ទទូលទាន ដាក់សណ្តែកបណ្តុះបន្តិច ដាក់សាច់ហាន់ សាច់ចិញ្រ្ចាំ និងបង្គាស្រុះចូល ដាក់ស្លឹកខ្ទឹម ជី ខ្ទឹមបំពងចូល ដូសទឹកស៊ុបដាក់ពីលើជាការស្រេច៕
Tags:
ស៊ុប